ua en ru

Міноборони: досі не всі військові забезпечені ідентифікаційними жетонами

В Україні досі не всі військові забезпечені ідентифікаційними жетонами. Про це в ході брифінгу заявила директор департаменту державних закупівель і поставок матеріальних ресурсів Міністерства оборони України Неллі Стельмах, передає кореспондент РБК-Україна.

"Цього року вже поставлено 20,5 тис. бронежилетів і 31 тис. касок. Замовлено на сьогоднішній день 45 тис. касок, 35 тис. бронежилетів, і зараз ми відкрили процедуру ще на замовлення десь 80 тис. касок і трохи меншу кількість бронежилетів. Касками і бронежилетами ми всіх працюючих у зоні АТО забезпечуємо і будемо забезпечувати", - заявила Стельмах.

Також, за її словами, вже замовлено й ідентифікаційні жетони. "У нас не всі бійці досі забезпечені ідентифікаційними жетонами, а це погано... Сподіваюся, що ми зможемо забезпечити жетонами всіх бійців", - додала Стельмах.

Як повідомлялося, у 2015 р Міністерство оборони України планує закупити 89 засобів ураження і 2 тис. зразків техніки.

Нагадаємо, 14 березня Президент України Петро Порошенко поставив волонтерам завдання за 2 тижні підготувати проект закону щодо забезпечення електронних закупівель у Міністерстві оборони України.