ua en ru

У Міноборони вважають, що сил РФ поки недостатньо для повномасштабного наступу

У Міноборони вважають, що сил РФ поки недостатньо для повномасштабного наступу Фото: Ігор Долгов

Заступник Полторака порадив не вірити цифрам із соцмереж

У Міністерстві оборони України вважають, що сил Російської Федерації і проросійських бойовиків на Донбасі поки недостатньо для повномасштабного наступу. Таку думку в інтерв'ю Радіо Свобода висловив заступник міністра оборони України Ігор Долгов.

"Я не є військовим, як Ви знаєте. Я не є, тим більше, стратегом, і тактиком і так далі. Але те, що можна очікувати від російської сторони, від сепаратистів, в принципі, складається в якісь розумні схеми. Ці розумні схеми показують, що для повномасштабного наступу, поки що, сил у нашого супротивника недостатньо. І сподіваюся, що наші спільні зусилля світової спільноти, наших друзів, не дозволять ці сили довести до того рівня, коли наступ може тривати до західних кордонів України і перейти на території фактично Європейського союзу і НАТО", - сказав Долгов.

Заступник голови Міноборони також порадив не довіряти цифрам щодо кількості російських військових на Донбасі або на кордоні з Україною, які публікуються в соціальних мережах.

"Я не раджу Вам довіряти цифрам і будь-яких даних, які проходять через facebook. Є інші джерела. Є інші дані. Безумовно, не всі дані ми можемо розкрити. Не всі дані можуть бути публічними", - зазначив заступник міністра.

Він повідомив, що кількість техніки бойовиків на Донбасі стрімко зростає.

"І це для нас є сигналом того, що будь-які сплески активності можливі", - наголосив Долгов.

Нагадаємо, українські силовики і представники влади неодноразово заявляли про підготовлюваний наступ з боку Росії.

Зокрема, народний депутат Антон Геращенко заявляв, що Генеральний штаб Російської Федерації продовжує планувати захоплення території всієї Лівобережної України.