ua en ru

В Міноборони РФ викликали аташе з питань оборони при Посольстві Туреччини

В Міноборони РФ викликали аташе з питань оборони при Посольстві Туреччини Фото: катастрофа російського літака в Туреччині

У відомстві назвали дії турецьких ВПС "недружнім актом"

В Міністерство оборони Російської Федерації (РФ) було терміново викликано аташе з питань оборони при Посольстві Турецької Республіки в Росії, якому було заявлено офіційний протест щодо дій ВПС Туреччини. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міноборони РФ.

Так, у прес-службі заявили, що російський літак турецький кордон не перетинав і діяв виключно по об'єктах на території Сирії.

"Бойові дії російської авіації велися проти незаконних терористичних формувань, до складу яких входить велика кількість бойовиків c Північного Кавказу Росії. Спроби фахівців Міноборони Росії організувати взаємодію з турецькою стороною по лінії екстреного зв'язку успіхом не досягли успіху", - йдеться в повідомленні.

Також в Міноборони РФ назвали дії турецьких ВПС "недружнім актом".

Раніше повідомлялося, що Рада НАТО сьогодні ввечері почала екстрене засідання для консультацій щодо інциденту зі збитим російським літаком Су-24.

Нагадаємо, сьогодні турецькі Військово-повітряні сили збили російський Су-24 на кордоні з Сирією. Туреччина звинуватила літак у порушенні повітряного простору. У Міноборони РФ заявили, що літак не порушувала повітряний простір Туреччини.