ua en ru

Міноборони знову просить Кабмін збільшити фінансування та передати ЗСУ "нафту Курченка"

Міноборони знову просить Кабмін збільшити фінансування та передати ЗСУ "нафту Курченка" Фото: Юрій Гусєв

За рішеннями Президента та Верховної Ради кількість збройних сил була збільшена до 250 тисяч

Міністерство оборони України звернулося до Кабінету Міністрів України з проханням збільшити фінансування та передати Збройним силам України (ЗСУ) нафту українського бізнесмена Сергія Курченка, заарештовану в рамках кримінального провадження. Про це заявив заступник міністра оборони України Юрій Гусєв сьогодні під час брифінгу на тему "Реформування системи державних закупівель у Міністерстві оборони України та запровадження в оборонному відомстві системи електронних торгів", передає кореспондент РБК-Україна.

"Хочемо ще раз звернутись до Кабінету Міністрів, до Верховної Ради з проханням збільшити фінансування військовослужбовців і збройних сил, і Міністрества оборони. По тиловому напряму наша потреба складає 2 мільярди 379 мільйонів - це включаючи харчування і речове забезпечення. По паливу ми сподіваємось на те, що вищим керівництвом держави буде прийняте рішення про передачу палива Курченка і технологічної нафти для потреб Міністерства оборони, що створить непорушні запаси, у тому числі і для Міністрества оборони і забезпечить паливом до кінця цього року і, можливо, наступного", - заявив Гусєв.

За його словами, додаткова потреба склалась у зв'язку з тим, що бюджетне планування у минулому році відбувалось з розрахунку близько 150 тисяч військовослужбовців ЗСУ, а за рішеннями Президента та Верховної Ради, кількість збройних сил була збільшена до 250 тисяч.

Нагадаємо, Гусєв раніше вже заявляв про те, що в Міноборони розраховують отримати паливо бізнесмена Сергія Курченка.

Відзначимо, у жовтні 2014 р. Генеральна прокуратура визначила компанію бізнесмена Сергія Курченка СЄПЕК як злочинну організацію.