ua en ru

У Міноборони планують створити єдиний реєстр військовозобов'язаних до кінця 2015 р

У Міноборони планують створити єдиний реєстр військовозобов'язаних до кінця 2015 р Фото: Оксана Гаврилюк

Кабмін схвалив створення такого реєстру

У Міністерстві оборони України планують завершити створення єдиного реєстру військовозобов'язаних до кінця 2015 р. Про це на брифінгу повідомила начальник Управління комунікацій та преси Міністерства оборони України Оксана Гаврилюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Кабінет міністров України схвалив проект закону про єдиному державному реєстрі військовозобов'язаних, який був підготовлений Міністерством оборони України. Створення такого електронного реєстру військовозобов'язаних дозволить міністерству оборони ефективно запобігти спроби громадян ухилятися від військової служби. Для наповнення інформаційної бази реєстру будуть використані дані фіскальної, прикордонної та міграційної служб, а також бази виборців України. Найближчим часом законопроект буде направлений у Верховну Раду України, і ми вже плануємо, що до кінця цього року створення такого державного реєстру буде завершено", - повідомила вона.

Нагадаємо, ще в січні 2015 р. Міноборони заявило про намір створити в Україні в рамках 4-ї хвилі мобілізації єдиний реєстр військовослужбовців, в який потраплять громадяни, які ухиляються від служби.