ua en ru

Міноборони планує закупити 8,5 тис. одиниць військової техніки для ЗСУ до 2016 р.

Міноборони планує закупити 8,5 тис. одиниць військової техніки для ЗСУ до 2016 р. Фото: українська армія

На закупівлю бронежилетів та шоломів виділили 1 млрд грн

Міністерство оборони планує закупити та поставити Збройним силам України 8,5 тис. зразків озброєння та військової техніки до кінця цього року. Про це в інтерв'ю виданню "Урядовий кур'єр" сказав міністр оборони Степан Полторак.

"За державним оборонним замовленням на 2015 рік щодо забезпечення Збройних сил новими та модернізованими ОВТ уряд передбачив понад 5,5 млрд грн. Із цього фінансового ресурсу на виготовлення вітчизняним оборонним комплексом продукції оборонного призначення передбачено майже 3,7 млрд... До кінця цього року заплановано закупити та поставити військовим формування ЗСУ майже 8,5 тисячі різноманітних зразків озброєння та військової техніки", - розповів Полторак.

Він також зазначив, що цього року було заплановано купити бронежилетів та шоломів на 1 млрд грн.

Крім того, міністр розповів про реформу системи матеріально-технічного забезпечення. "Запроваджено сім пілотних проектів у сфері закупівель, управління державними підприємствами, речового та продовольчого забезпечення, харчування військовослужбовців, а також забезпечення їх житлом", - поінформував Полторак.

Надійне агенство нерухомості в Україні.

Голова Міноборони також підкреслив, що його відомство поки що єдине затвердило Антикорупційну програму на 2015-2017 роки. "Завдяки цьому тільки останнім часом повернуто у державну власність з незаконного володіння 1400 гектарів земель оборони та 21 об'єкт нерухомості", - зазначив міністр.

Нагадаємо, Міністерство оборони та Збройні сили України у 2015 р. звільнили близько 30-40% керівного складу.