ua en ru

Міністр оборони США має намір прискорити операцію проти ІДІЛ

Міністр оборони США має намір прискорити операцію проти ІДІЛ Фото: міністр оборони США Ештон Картер

Картер впевнений, що коаліції вдасться перемогти ІДІЛ

Міністр оборони США Ештон Картер заявив, що має намір прискорити операцію в Сирії для перемоги над "Ісламською державою" (ІДІЛ), повідомляє канал CNBC.

"Ми робимо більше, тому що ми повинні робити більше, тому що ми повинні перемогти ІДІЛ. Я впевнений, що ми переможемо, але ми повинні прискорити цей процес", - сказав Картер.

Він також додав, що хоче перемогти ІДІЛ в північному іракському місті Мосул і в головній базі терористів - в сирійському місті Ракка.

Через два тижні Картер зустрінеться з численною групою міністрів оборони різних країн, де він планує "натиснути" на тих, хто веде боротьбу з ІДІЛ "на папері", але не докладає достатньо зусиль.

"Ми готові зробити багато чого, тому що у нас найкращі бойові сили, які коли-небудь були в світі. Ми можемо багато чого зробити самі. США не просять про послуги, але й самі їх не роблять, тому ми шукаємо тих, хто може внести свій внесок у справу", - сказав Картер.

Він зазначив, що військові США продовжать допомагати, але основною місією залишиться надання консультацій.

"Ми шукаємо можливості, і там будуть присутні солдати - я хочу, щоб це було зрозуміло - але питання в тому, чи допомагаєте ви місцевим силам чи намагаєтеся замінити їх", - додав міністр.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін на початку січня попросив президента Сирії Башара Асада піти у відставку.