ua en ru

Глава Міноборони назвав попередню причину аварії АН26 під Харковом

Глава Міноборони назвав попередню причину аварії АН26 під Харковом Фото: Андрій Таран (УНИАН)

Міністр оборони Андрій Таран розкрив деталі аварії військового літака АН26 в Харківській області. Попередній аналіз дає підстави вважати, що літак зачепився крилом за землю.

Про це Таран розповів під час брифінгу на місці трагедії.

За його словами, вчора екіпаж літака АН-26 ВСУ виконував штатний політ щодо навчання курсантів штурманській справі. Командир корабля мав наліт близько 800 годин.

"Все йшло за планом, літак виконував тренувальні польоти для навчання курсантів. За штурвалом знаходився пілот - інструктор, курсанти по черзі сідали в праве крісло поруч з ним для отримання навичок пілотування та управління літаком", - повідомив Таран.

За словами міністра, попередній аналіз дає підстави вважати, що швидше за все літак зачепився крилом за землю.

"Бортовий самописець зараз знаходиться в літаку, після аналізу інформації, яка там записана, можна буде робити висновки", - зазначив він.

За словами Тарана, літак 1977 виробництва, тобто йому 43 роки. Він також підкреслив, що протягом вчорашнього дня літак здійснив шість злетів і п'ять посадок і повинен був ще працювати до 23:00.

"Безумовно, сталася жахлива трагедія, причини будемо з'ясовувати. Остаточні висновки будуть зроблені після розшифровки бортових самописців", - підсумував міністр оборони.

Зазначимо, урядова комісія з розслідування причин авіакатастрофи розпочала свою роботу. Керує комісією віце-прем'єр - міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський.

Також РБК-Україна писало, що сьогодні вранці рятувальники знайшли тіло ще однієї людини, загиблої у катастрофі.

Нагадаємо, в п'ятницю ввечері, 25 вересня, в Харківській області поблизу Чугуєва зазнав аварії літак Ан-26 Повітряних сил Збройних сил України. Знайдені тіла 23 загиблих, 2 людини постраждали, пошуки 2 людей тривають.