ua en ru

Міненерго не виконало обіцянку перед вугільниками, - профспілки

Влада замість того, щоб розмовляти з шахтарями, почала поливати їх брудом, а Міненерго заборонило проводити засідання Ради голів Незалежної профспілки гірників України (НПГУ), закривши перед гірниками двері. Про це повідомив сьогодні голова профспілки Михайло Волинець.

За його словами,за попередньою домовленістю з заминистра енергетики та вугільної промисловості Ігорем Мартиненковим, Рада голів профспілок повинна була відбутися сьогодні в будівлі Міненерго, однак профспілкові лідери змушені були провести її на вулиці.

"З заступником міністра енергетики було домовлено, що буде проведено засідання голів Незалежної профспілки гірників в приміщенні міністерства, але сам Мартиненков купив квитки в Донецьк. Незрозуміло, що він буде робити на окупованій території. Нам заборонили проводити засідання", - прокоментував ситуацію Волинець.

За його словами, наприкінці минулого тижня шахтарі, сподіваючись на те, що Міненерго пообіцяло нарешті розпочати з ними діалог, припинили масові акції протесту в столиці. Тепер, повідомив він, шахтарі змушені будуть обговорювати подальше продовження акцій.

"Нам обіцяли переговори. Нас обдурили. Давно ми не проводили масштабних акцій протесту, тому ми ще сьогодні - завтра будемо консультуватися, а потім приймемо рішення", - зазначив лідер НПГУ.

Як повідомлялося, 28 квітня планувалося проведення Ради голів НПГУ, на якому Міненерго і представники вугільних профспілок повинні були визначити програму взаємодії на найближчий час, а міністерство-представити шахтарям концепцію реформування вугільної галузі. Вугільників хвилюють питання скорочення шахт, соціального захисту, а також колосальні проблеми, накопичені в галузі, які на сьогоднішній день не вирішені.