ua en ru

Міненерго санкціонувало зміну керівництва "Укртранснафти"

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України санкціонувало зміну керівництва "Укртранснафти". Про це на брифінгу заявив глава Міненерго Володимир Демчишин, передає кореспондент РБК-Україна.

"По "Укртрансфнафті" ви бачили рішення наглядової ради. Воно санкціоновано міністерством. Воно було санкціоновано і в моєму розумінні прийнято у відповідності з усіма вимогами. Всі документи були направлені юристам "Укртранснафти", і в принципі я не бачу причин, чому виникали питання про легітимність цього рішення. Якщо є певні коментарі щодо призначень, власне пана Мельника, то в четвер вже говорив, що насправді ми розуміли, що буде протидія, і тому на перехідний період було прийнято рішення залучити людину, яка буде виконувати певну функцію протягом цього періоду", - розповів Демчишин.

Нагадаємо, 19 березня відсторонений від посади голови правління "Укртранснафта" Олександр Лазорко забарикадувався в будівлі компанії. Після цього нардеп Сергій Лещенко повідомив, що глава ДнепрОГА Ігор Коломойський в супроводі озброєних людей прибув в офіс компанії.

Станом на 23 березня офіс "Укртранснафти" знаходиться під контролем міліції.