ua en ru

Міненерго планує закупити до 3 млн т вугілля на початок опалювального сезону 2015-2016 рр

Міненерго планує закупити до 3 млн т вугілля на початок опалювального сезону 2015-2016 рр Міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин

Міністерство енергетики та вугільної промисловості планує на початок опалювального сезону 2015-2016 рр. сформувати запас вугілля в 2,5-3 млн т, з яких 1,5 млн - марки "Г" та 1 млн - марки "А". Про це заявив міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин сьогодні на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Опалювальний сезон починається в жовтні. Вугілля, який накопичений на складах, втрачає свої характеристики, тому що окислюється. Довгий період тримати на складах не потрібно. Його потрібно тримати на складах достатньо, щоб забезпечити виробництва електроенергії. Це, як правило. Масова закупівля вугілля на опалювальний сезон починається десь у серпні. Протягом короткого періоду можна забезпечити склади необхідним (кількістю, - ред.). Ми в цьому році проходили опалювальний сезон із запасами на рівні 1,5 млн т. На наступний рік ми, звичайно, в таких екстремальних умовах не хочемо жити. Плануємо сформувати запас на початок опалювального сезону десь 2,5-3 млн т, з яких 1,5 млн буде марки "Г" і 1 млн марки "А" ("Антрацит"). Цього буде достатньо, щоб пройти наступний опалювальний сезон", - Д. .

Він зазначив, що закупити вугілля на опалювальний період можна за 2 місяці.

Нагадаємо, в середині березня Україна почала вивозити вугілля з шахт непідконтрольної української влади території Донбасу.