ua en ru

Міненерго України очікує від мереж АЗС зниження цін на бензин через здешевлення нафти

Міненерго України очікує від мереж АЗС зниження цін на бензин через здешевлення нафти Фото: Володимир Демчишин (прес-служба Кабміну)

Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства з посиланням на міністра Володимира Демчишина

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України очікує від мереж АЗС зниження цін на нафтопродукти на тлі здешевлення нафти. Про це повідомили у прес-службі відомства з посиланням на главу Міненерго Володимира Демчишина.

"На тлі постійної тенденції зниження ціни на нафту таку ж тенденцію повинні показати ціни на заправках в Україні, і ми будемо говорити із трейдерами, чому так не відбувається. Ми в міністерстві прекрасно розуміємо, що сьогодні на ціну бензину і дизеля впливають і високий курс долара до національної валюти, і ставки акцизу. Але, якщо ми будуємо ринкову економіку, люди мають відчувати всі її переваги. Ціни на нафту об'єктивно падають на світовому ринку. Люди повинні це відчути на своїх гаманцях", - заявив Демчишин.

При цьому завтра, 13 січня, в Міненерго відбудеться нарада із представниками ключових український нафтотрейдерів. "На нараді під головуванням міністра буде йти мова про ситуацію із цінами на нафтопродукти для населення", - йдеться в повідомленні.

"Завтра чекаю від трейдерів конструктивної розмови щодо зниження цін на паливо", - додав Демчишин.

Нагадаємо, сьогодні вранці ціна нафти Brent впала нижче 31 долара за барель.