ua en ru

Мінап: Україна та Ізраїль обговорили питання експорту українського виробництва яєць

Мінап: Україна та Ізраїль обговорили питання експорту українського виробництва яєць Фото: курячі яйця

Українська сторона надасть результати розслідування під час відеоконференції

Україна та Ізраїль обговорили питання експорту яєць в Ізраїль. Про це повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства.

"13 січня, відбувся робочий візит першого заступника голови Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів Володимира Лапи та заступника голови Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України Олександра Вержиховського в Ізраїль", - сказано в повідомленні.

Наголошується, що сторони обговорили питання експорту яєць українського походження в Ізраїль. Зокрема, співрозмовники обмінялися думками щодо розслідування інформації, наданої ізраїльською стороною, про наявність Salmonella enteritidis в партії яєць, що експортуються з України.

Крім того, українська сторона поінформувала, що противоэпизоотическое розслідування на підприємстві, яке здійснює експорт харчового яйця в Ізраїль, буде завершено до кінця поточного календарного тижня. При цьому ізраїльська сторона пообіцяла закінчити своє розслідування на початку наступного тижня. Про отримані результати досліджень буде повідомлено під час відеоконференції, яка планується на наступному тижні.

Також, що Україна має намір надати ізраїльським колегам пропозиції щодо зміни чинного ветеринарного сертифіката, які дадуть великі жорсткі гарантії дотримання ветеринарно-санітарних вимог, зокрема, будуть передбачати контроль на Salmonella Enteritidisта SalmonellaTyphimuriumу кожної партії яєць, що відправляються в Державу Ізраїль.

Українська сторона зазначила, що буде працювати над розширенням переліку вітчизняних підприємств, які отримають можливість експортувати яйце харчове в Ізраїль.

Нагадаємо, в Мінап, повідомили що тривають дослідження на наявність сальмонели в експортуються в Ізраїль курячих яйцях.