ua en ru

Міліція затримала серійного палія автомобілів у Києві

Міліція затримала серійного палія автомобілів у Києві Фото (ВЗГ ГУМВС України в м. Києві): підпал автомобіля у столиці

Автопалієм виявився 50-річний іноземець, якого дратували припарковані дорогі машини

У Києві міліція затримала іноземця, який намагався підпалити іномарку в Голосіївському районі. Про це повідомили у ВЗГ ГУМВС України в м. Києві.

Як зазначається, затриманий неодноразово підпалював автомобілі у столиці.

За даними київського главку міліції, в ході досудового розслідування підозрюваний зізнався у пошкодженні ще трьох машин.

"Близько 3:00 оперативники під час відпрацювання території району помітили чоловіка, який ходив між припаркованих на вулиці автомобілів. Міліціонери почали спостерігати за ним: зловмисник дістав пластикову пляшку з рідиною (пізніше встановлено, що це розчин для розведення багать) і вилив вміст ємності на правий бік автомобіля "Шкода". При спробі підпалити машину його затримали оперативники", - йдеться в повідомленні.

Доставлений до райуправління міліції палій виявився 50-річним громадянином іншої держави. Як стало відомо правоохоронцям, він тривалий час провів за ґратами за скоєння майнових злочинів. До України автопалій приїхав в серпні нинішнього року і намагався знайти роботу, але марно.

Свої протиправні дії іноземець пояснив тим, що його дратували припарковані дорогі автомобілі. Тому вночі він підпалював транспортні засоби. Чоловік зізнався, що загалом пошкодив три іномарки.

Міліція затримала серійного палія автомобілів у Києві

Фото: ВЗГ ГУМВС України в м. Києві

Слідчий відділ оголосив затриманому автопалію про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.15, ч.2 ст.194 (замах на умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Проводиться досудове розслідування.

Нагадаємо, в ніч на 26 вересня в центрі Києва згоріли два автомобілі.

Раніше, в ніч на 16 вересня, на Лісовому масиві в Києві в результаті підпалу згоріли 7 автомобілів.