ua en ru

Міліція затримала чоловіка, який кинув гранату під Радою, - Аваков

Міліція затримала чоловіка, який кинув гранату під Радою, - Аваков Фото (РБК-Україна): місце вибуху гранати під Радою

Всього затримали вже 30 учасників сутичок під парламентом

Міліція затримала чоловіка, який кинув бойову гранату в ході зіткнень під будівлею Верховної Ради України сьогодні, 31 серпня. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Розслідування і покарання буде невідворотним. Затримано вже близько 30 осіб. Будуть ще. Гранотометчик спійманий - у нього вилучені гранати в тому числі граната максимального ураження ф1", - повідомив Аваков.

Глава МВС пообіцяв забезпечити повний порядок у Києві.

"І ще - як би не було - порядок у столиці буде повним - є і сили і воля!" - заявив він.

Він також зазначив, що наполягає на максимально жорсткого покарання для організаторів заворушень у Києві.

!! Около 90 раненых под Радой в том числе несколько человек в тяжелом состоянии. Это результат брошенных нескольких взры...

Posted by Арсен Аваков on 31 августа 2015 г.

Нагадаємо, під будівлею Верховної Ради сьогодні, 31 серпня, після прийняття в першому читанні змін до Конституції почалися сутички між мітингувальниками і правоохоронцями.

В ході мітингу під будівлею парламенту агресивно налаштовані активісти почали штурм парламенту, потім під Радою пролунало ряд вибухів, була кинута бойова граната. Аваков повідомив, що в ході заворушень постраждали 90 осіб. Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що, за його інформацією, були жертви. Однак підтвердження цього ще немає.

В ході заворушень також отримали журналісти.

Після того, як мітингувальники під будівлею Ради почали розходитися, між мітингувальниками та правоохоронцями сталася бійка на вулиці Грушевського біля готелю "Київ".

Президент України Петро Порошенко у зв'язку з подіями біля Верховної Ради України вирішив виступити з телезверненням.