ua en ru

МЗС висловила протест проти початку суду над Савченко в РФ

МЗС висловила протест проти початку суду над Савченко в РФ Фото: МЗС

РФ ігнорує статус Савченко як члена ПАРЄ, що користується відповідним імунітетом

Міністерство закордонних справ (МЗС) України висловило рішучий протест у зв'язку з початком розгляду по суті кримінальної справи над Надією Савченко, яка у червні 2014 року була захоплена бойовиками в полон в Луганській області. Повідомляє прес-служба МЗС.

"Порушуючи взяті на себе зобов'язання у рамках Ради Європи, російська сторона продовжує ігнорувати статус Надії Савченко як члена Парламентської Асамблеї Ради Європи, що користується відповідним імунітетом, наявність якого підтверджено відповідним висновком Комітету ПАРЄ з питань правил, процедури, імунітетів та інституційних справ", - відзначають у відомстві.

Також у МЗС обурені, що обвинувачення ігнорує всі надані захистом докази її непричетності до інкримінованих злочинів, намагається вивести із справи Надії Савченко її захисників та обмежує доступ ЗМІ до цього політичного процесу.

"МЗС України вкотре наголошує на сфабрикованості обвинувачень, висунутих російською стороною Надії Савченко та грубому порушенні Російською Федерацією норм міжнародного права. Закликаємо світове співтовариство посилити політичний і дипломатичний тиск на Російську Федерацію з метою звільнення Надії Савченко та всіх громадян України - політичних в'язнів, які продовжують незаконно утримуватися на території РФ", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, вчора у Ростовській області проходило засідання суду у справі Савченко.