ua en ru

МЗС встановив контакт з 28 українцями в Непалі, з 17 немає зв'язку

МЗС встановив контакт з 28 українцями в Непалі, з 17 немає зв'язку Фото: Євген Перебийніс

В Непал для встановлення місцезнаходження громадян України та їх евакуації відряджений консул України в Індії

Міністерство закордонних справ (МЗС) України встановило контакт з 28 українцями в Непалі, ще 17 не виходять на зв'язок. Про це заявив спікер Мзс Євген Перебийніс, передає "Радіо Свобода".

"На гарячу лінію МЗС і посольства України в Індії постійно надходять дзвінки від рідних і друзів тих громадян, які під час трагедії знаходилися в Непалі. В результаті вжитих МЗС та посольством заходів встановлено контакт з 28 громадянами України, ще з 17 зв'язку поки немає", - заявив Перебийніс.

Спікер додав, що МЗС і посольство України в Індії продовжують вживати заходів для визначення місця перебування громадян України.

"В Непал відряджений консул України в Індії, який повинен в координації з місцевими органами влади встановити місцезнаходження громадян України та організувати їх евакуацію. Крім цього, в даний час ми тісно працюємо з усіма країнами, які також евакуюють своїх громадян, для координації взаємодії в цьому напрямку", - сказав Перебийніс.

Нагадаємо, 25 квітня в Непалі стався землетрус магнітудою 7,7 балів. Його епіцентр знаходився в 80 км від столиці Катманду. Кілька десятків людей загинули в Індії, жертви є також у Китаї та Бангладеш. За останніми даними, число загиблих перевищило 2 тис. осіб.