ua en ru

МЗС України звинуватив Лаврова у "вкиданні" брехливої інформації

МЗС України звинуватив Лаврова у "вкиданні" брехливої інформації Фото: Сергій Лавров

Відомство попросило ОБСЄ перевірити інформацію Лаврова

Міністерство закордонних справ України (МЗС) звинуватив міністра закордонних справ Російської Федерації Сергія Лаврова під "вкидання" неправдивої інформації. Про це йдеться в заяві Мзс України у відповідь на заяви Лаврова про обстріл Донецька з боку українських військових.

"Розглядаємо свідоме "вкидання" помилкової і відверто провокаційної інформації як цілеспрямовані дії, що мають на меті зірвати виконання Мінських документів від вересня 2014 лютого 2015 років", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, раніше з'явилася інформація про те, що Лавров у телефонній розмові з діючим головою ОБСЄ, міністром закордонних справ Сербії Івіцею Дачичем заявив, що українська сторона обстрілює Донецьк з великокаліберної зброї.

Press releaseIn light of the information that the Ukrainian armed forces had begun shelling Donetsk using heavy...

Posted by МИД России on 2 Май 2015 г.

"Українська сторона рішуче відкидає ці звинувачення і відповідально заявляє, що українські військові не здійснювали ніяких обстрілу цього міста, як і будь-якого іншого населеного пункту на території окремих районів Донецької та Луганської областей", - йдеться в заяві Мзс України.

У відомстві підкреслили, що будь-яке застосування зброї з боку українських військових здійснюється тільки "як вимушений крок у відповідь на збройні провокації незаконних збройних формувань" на Донбасі.

"Переконані, що безпідставні звинувачення російської сторони повинні стати предметом негайної і ретельної перевірки з боку ОБСЄ та її Спеціальної моніторингової місії в Україні", - підсумували в міністерстві.

Нагадаємо, в квітні МЗС РФ звинуватив українську владу в збочених уявлень про добро і зло.