ua en ru

МЗС України та Ізраїлю обговорили виконання угоди про відмову від візових вимог

МЗС України та Ізраїлю обговорили виконання угоди про відмову від візових вимог Фото: МЗС України

У Єрусалимі відбулися українсько-ізраїльські консультації з консульсько-правових питань

Представники Міністерств закордонних справ (МЗС) України та Ізраїлю обговорили виконання положень угоди про відмову від візових вимог, укладеної у 2011 році. Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

"8 жовтня 2015 р. у м.Єрусалим відбулися українсько-ізраїльські консультації з консульсько-правових питань під головуванням Директора Департаменту консульської служби МЗС України Андрія Сибіги та Керівника Консульської служби МЗС Ізраїлю Ігала Царфаті", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, основним пунктом порядку денного переговорів, в яких також взяло участь керівництво служби прикордонного контролю МВС Ізраїлю, стало порушене за ініціативою української сторони питання забезпечення належного виконання положень угоди про відмову від візових вимог, укладеної у 2011 році

"Приводом для занепокоєння української сторони стало значне зростання кількості скарг громадян України на безпідставність відмов у в'їзді до Ізраїлю у пунктах пропуску на ізраїльському кордоні, а також упереджене ставлення до них з боку співробітників прикордонної служби", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, сторони визнали за необхідне вжити невідкладних дієвих заходів, спрямованих на розв'язання ситуації, що склалася, та, окрім іншого, домовилися провести широку інформаційну кампанію із залученням дипломатичних установ та ізраїльської служби прикордонного контролю для підвищення рівня обізнаності подорожуючих із положеннями вказаної угоди та вимогами імміграційного законодавства.

"Ізраїльська сторона запевнила, що зробить усе необхідне для перевірки викладених у скаргах українських громадян фактів з метою усунення недоліків процедури проходження прикордонного та імміграційного контролю, а також забезпечення її проведення у спосіб, який не порушує прав та інтересів осіб", - повідомляють у прес-службі.

Також зазначається, що домовлено прискорити роботу сторін щодо укладення Угоди про тимчасове працевлаштування громадян України на території Ізраїлю, яка також сприятиме покращенню ситуації в імміграційній сфері.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що МЗС не рекомендує українцям відвідувати Східний Єрусалим і Палестину.