ua en ru

МЗС України анулював диппаспорта 89 екс-чиновників, включаючи Азарова

МЗС України анулював диппаспорта 89 екс-чиновників, включаючи Азарова Фото: Микола Азаров

Список не є остаточним, підкреслили у відомстві

Міністерство закордонних справ України анулювало дипломатичні паспорти 89 колишніх чиновників, включаючи екс-прем'єр-міністра Миколи Азарова. Про це повідомляється на сайті зовнішньополітичного відомства в четвер, 20 серпня.

"У зв'язку із зверненнями ЗМІ повідомляємо, що відповідно до положення про дипломатичний паспорт України Міністерство закордонних справ анулювало дипломатичні паспорти зазначених нижче громадян України, які втратили підстави для користування дипломатичним паспортом і не повернули паспортний документ в МЗС у передбачений законодавством термін", - йдеться в повідомленні.

Крім Миколи Азарова у списку також присутні екс-керівник прес-служби колишнього президента Віктора Януковича Ганна Герман, екс-голова Партії регіонів Олександр Єфремов, екс-міністр юстиції Олександр Лавринович, екс-генпрокурор Віктор Пшонка, екс-регіонали Борис Колесніков, Юрій Іванющенко, Олег Царьов, затриманий напередодні в Італії екс-нардеп Ігор Марков та інші.

У МЗС підкреслили, що список не є остаточним.

Нагадаємо, в травні 2015 р. Президент України Петро Порошенко затвердив "Положення про дипломатичний паспорт України та Положення про службовий паспорт України".