ua en ru

МЗС Росії закликав США не впливати на кадрову політику ФІФА

МЗС Росії закликав США не впливати на кадрову політику ФІФА Фото: Олександр Лукашевич

РФ проти поширення законів США за межі їх кордонів

Міністерство закордонних справ Росії закликало США не впливати на кадрову політику ФІФА. Про це йдеться в коментарі офіційного представника МЗС Росії Олександра Лукашевича у зв'язку з арештом ряду представників ФІФА, передає прес-служба відомства.

"У нас викликало чимало питань затримання в Швейцарії за запитом США високопоставлених функціонерів Міжнародної футбольної асоціації (ФІФА) на підставі постанови американського суду...Не вдаючись в подробиці висунутих звинувачень, звертаємо увагу на те, що в наявності черговий випадок незаконного екстериторіального застосування американського законодавства", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що МЗС РФ розраховує, що даний факт не буде використовуватися для того, щоб "кинути тінь на міжнародну футбольну організацію в цілому і прийняті нею рішення, включаючи кадрові".

"Знов закликаємо Вашингтон припинити спроби вершити суд далеко за межами своїх кордонів за своїм правовим нормам і дотримуватися загальноприйнятих міжнародно-правових процедур", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в РФ заявили про відсутність зв'язку між арештами у ФІФА і проведенням ЧС-2018.