ua en ru

МЗС РФ звинуватив Порошенка у "підриві мінського процесу"

МЗС РФ звинуватив Порошенка у "підриві мінського процесу" Голова МЗС РФ Сергій Лавров

Міністерство закордонних справ Росії звинуватило Президента України Петра Порошенка у "підриві мінського процесу" у зв'язку з тим, що український Президент запропонував надати особливий статус районів Донбасу тільки після місцевих виборів. Про це йдеться в заяві МЗС Росії, опублікованому на Facebook.

"Внесені у Верховну Раду пропозиції Президента України П. О. Порошенко про визначення окремих районів Донецької та Луганської областей, в яких запроваджується особливий порядок самоврядування, викликають серйозні питання і заклопотаності", - заявили в російському МЗС.

У зовнішньополітичному відомстві Росії підкреслили, що внесені в Раду пропозиції Порошенка "змінюють саму суть" мінських угод.

"Зокрема, зроблена спроба поставити вступ закону в силу в залежність від визнання результатів виборів органів місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей, організація яких сформульована в ультимативному ключі і обставлена численними вимогами, не передбаченими Мінськими домовленостями", - йдеться в заяві.

"Подібні дії київської влади є черговим свідченням її лінії на підрив мінського процесу, який вже проявляється в закликах до Заходу нарощувати поставки озброєнь для українських силовиків", - заявили в міністерстві.

У Росії закликали лідерів Німеччини і Франції проконтролювати послідовність дотримання дій, узгоджених в документах від 12 лютого.

Нагадаємо, сьогодні Президент України Петро Порошенко вніс у Верховну Раду законопроект, яким надавати спеціальний статус контролюються бойовиками районів Донбасу пропонується тільки після проведення місцевих виборів за українським законодавством.

У відповідь на це глава ДНР Олександр Захарченко заявив, що постанова Верховної Ради України про особливий статус окремих районів Донбасу повинно бути погоджено з так званими Донецької та Луганської "народними республіками".