ua en ru

МЗС рекомендує українцям проявляти обережність при відвідуванні Кенії

МЗС рекомендує українцям проявляти обережність при відвідуванні Кенії Фото: МЗС України

У разі необхідності виїзду до Кенії, українцям рекомендується заздалегідь інформувати про це посольство України

Міністерство закордонних справ (МЗС) рекомендує українцям проявляти обережність при відвідуванні Кенії у зв'язку з зростанням рівня терористичних загроз. Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

"У зв'язку з зростанням рівня терористичних загроз у світі в цілому і в Африканському регіоні зокрема і збереженням напруженою криміногенної ситуації в Республіці Кенія, МЗС рекомендує громадянам України ставитися до поїздок у цю країну, на даному етапі, з підвищеною увагою. Особливо небезпечними регіонами Кенії залишаються: Найробі (зокрема, в районі Істлі і Кібер), північно-східні округу (Ель-Вак, Ваджір, Гарісса і Мандера), Прибережна провінція (включаючи міста Момбаса і Кіліфі)", - йдеться в повідомленні.

У разі необхідності виїзду у вказані місця, громадянам України рекомендується заздалегідь інформувати про це посольство України в Кенії.

Українцям, які знаходяться на території Кенії, слід виявити підвищену пильність і обережність, постійно стежити за новинами щодо розвитку ситуації в країні, уникати місць масового скупчення людей, обмежити пересування вночі і використання місцевого громадського автотранспорту, не носить дорогі прикраси і великі суми грошей під час прогулянок населеними пунктами, блокувати всі двері і вікна в приміщеннях і транспортних засобах.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України рекомендує українцям утриматися від поїздок в Малі.