ua en ru

МЗС просить Білорусь не оформляти хасидів на виїзд в Україну

МЗС просить Білорусь не оформляти хасидів на виїзд в Україну Фото: хасиди (РБК-Україна)
Автор: РБК-Украина

Міністерство закордонних справ України звернулося до Білорусі з клопотанням не оформляти на виїзд в Україну осіб, які підпадають під категорію винятків із заборони в'їзду іноземців. На кордоні з боку Білорусі знаходяться близько тисячі хасидів.

Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

У відомстві зазначили, що протягом останніх діб на кордоні з Білоруссю фіксується прибуття груп іноземних громадян, попри обмеження в'їзду намагаються потрапити в Україну для святкування Рош га-Шана.

Також в МЗС звернули увагу іноземців та осіб без громадянства до необхідності неухильного дотримання законодавства України з питань в'їзду і перебування на її території.

"МЗС України зазначає, що особи, які не підпадають під категорію винятків з вищевказаної заборони, не можуть бути пропущені на територію України. З метою запобігання незаконного проникнення в Україні груп іноземців, МЗС України звернулося до Білоруської сторони з клопотанням не здійснювати оформлення на виїзд в Україну осіб, які підпадають під категорію винятків", - йдеться в повідомленні.

При цьому у відомстві попросили подорожуючих поважати чинні правила у сфері прикордонного контролю та не допускати створення ускладнених ситуацій в пунктах пропуску через держкордон.

Нагадаємо, на кордон з Білоруссю стягнули резерви, щоб не пустити хасидів. Згідно з рішенням уряду, іноземцям заборонений в'їзд в Україну до 28 вересня за пандемії COVID-19.

Крім того, очікується, що кілька тисяч хасидів прибудуть на пункти пропуску на кордоні з Білоруссю.