ua en ru

У МЗС Латвії спростували "антиросійський" характер Ризького саміту

У МЗС Латвії спростували "антиросійський" характер Ризького саміту Фото: голова МЗС Латвії Едгар Ринкевичс

У МЗС Латвії готові роз'яснити Росії мети "Східного партнерства"

Ризький саміт "Східного партнерства", який відбудеться 21-22 травня 2015 р. не спрямований проти Росії або якого-небудь ще держави. Про це заявили в Міністерстві закордонних справ (МЗС) Латвії, коментуючи заяву представника МЗС РФ Олександра Лукашевича про "антиросійський" характер цього саміту, передає Lsm.lv.

"Ми можемо лише знову повторити і нагадати, що мета Східного партнерства - розвивати тісніші зв'язки між Європейським співтовариством і шістьма країнами-партнерами, таким чином, стимулюючи стабільність і безпеку в цілому в ширшому регіоні. Східне партнерство ніколи не була і не є спрямованим проти будь-якої третьої сторони або держави, у тому числі Росії. Ми повністю заперечуємо такі твердження", - заявили в Мзс Латвії.

Крім того, там зазначили, що вже роз'яснювали Росії мети політики "Східного партнерства" і готові зробити це знову. "Ми готові продовжувати демонструвати відкритість і також в подальшому роз'яснювати Росії мети політики Східного партнерства та плани у відносинах з партнерськими державами", - заявили у відомстві.