ua en ru

МЗС Австралії: відповідальні за катастрофі Boeing не зможуть сховатися за правом вето"

МЗС Австралії: відповідальні за катастрофі Boeing не зможуть сховатися за правом вето" Фото: Радбез ООН

Відповідальні за катастрофі Boeing-777 на Донбасі в липні 2014 р. не зможуть "сховатися за правом вето". Про це заявила міністр закордонних справ Австралії Джулі Бішоп, коментуючи підсумки голосування в Радбезі ООН, передає Deutsche Welle.

"Жодне вето не дозволить суперечити справедливості", - заявила Бішоп.

За її словами, міжнародному співтовариству слід вжити заходів, щоб такі трагедії більше ніколи не змогли відбутися. Голосування Росії міністр назвала "знущанням" над взятими на себе міжнародними зобов'язаннями.

Посол США при ООН Саманта Пауер у свою чергу заявила, що Росія намагається перешкодити справедливості. "Росія намагається перешкодити справедливості, якої вимагають рідні загиблих. Але це голосування не зупинить зусилля тих, хто бореться за справедливість. Жодне вето не зупинить наших зусиль покарати винних", - зазначила вона.

Посол Великобританії Метью Рикрофт також заявив, що вето Росії не вбереже її від справедливості.

"Я висловлюю мою надзвичайно глибоке розчарування тим, що Росія заблокувала цю спробу встановити справедливість. Ми не зупинимося, поки ми не притягнемо до відповідальності тих, на чиїй совісті це злочин", - заявив міністр закордонних справ Нідерландів Берт Кондерс.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко заявив, що винні в катастрофі малазійського Boeing 777 MH17, який був збитий в небі над Донецькою областю 17 липня 2014 р., обов'язково будуть покарані.