ua en ru

Microsoft збільшить для РФ ціни на сервіси компанії до 25%

Microsoft збільшить для РФ ціни на сервіси компанії до 25% Фото: Microsoft

Зміни будуть варіюватися в залежності від виду продукту

У Росії з 1 січня 2016 року ціни на програмні продукти і сервіси компанії Microsoft для бізнесу і приватних користувачів збільшаться в діапазоні від 19% до 25%. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Як повідомляється, зміни будуть варіюватися в залежності від виду продукту, а в комерційному сегменті - і від програми ліцензування. При продажі через торгових посередників остаточна ціна для користувачів визначається торговими посередниками.

Наголошується, що до 1 січня 2016 року приватні користувачі і корпоративні замовники можуть придбати продукти Microsoft і оновити ліцензійні угоди за поточними цінами до їх коригування.

"Ми регулярно аналізуємо нашу цінову політику, щоб відповідати ринковій динаміці. У світлі змін, що відбуваються на російському ринку, Microsoft скоректує ціни на програмне забезпечення та хмарні продукти. Майбутнє підвищення буде поширюватися тільки на певний ряд програмних продуктів", - повідомив президент Microsoft Росія Павло Бетсіс.

Він також зазначив, що Microsoft завжди вдумливо і збалансовано підходить до питання ціноутворення в Росії. У зв'язку з цим коригування цін на програмне забезпечення для приватних користувачів буде мінімальним - 19%, а в деяких випадках залишиться без змін.

Так, наприклад, на колишньому рівні збережуться ціни на коробкові версії Windows, ігрові приставки Xbox і деякі інші пристрої.

Разом з тим, для комерційних замовників залежно від схеми ліцензування продукту підвищення може коливатися від 19% на софт до 25% на "хмари". А ціни на рішення по ліцензуванню неліцензійних копій Windows (GGWA) і продукти Dynamics/CRM не зміняться.

"При цьому ми даємо істотний часовий період, практично два місяці, для закупівлі продуктів за старими цінами", - додав він.

Відзначається також, що Microsoft як і раніше буде продавати свої продукти в Росії в рублях. Компанія першою з міжнародних постачальників програмного забезпечення почала проводити розрахунки з російськими партнерами в російській валюті на всій території РФ. Росія - одна з небагатьох країн, де компанія перейшла на встановлення цін і розрахунки в локальній валюті.

Нагадаємо, Microsoft зробить перехід на Windows 10 автоматичним.