ua en ru

Місцеві вибори не будуть проводитись в 125 населених пунктах Донецької та 146 Луганської обл., - ЦВК

Місцеві вибори не будуть проводитись в 125 населених пунктах Донецької та 146 Луганської обл., - ЦВК Фото: ЦВК

Рішення прийнято на сьогоднішньому засіданні ЦВК

Центральна виборча комісія (ЦВК) на засіданні в п'ятницю, 28 серпня, розглянувши подання голів Донецької та Луганської обласних військово-цивільних адміністрацій, взяла до відома перелік місцевих рад, в яких вибори не призначені. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ЦВК.

"Розглянувши відповідні подання Донецької та Луганської обласних військово-цивільних адміністрацій, Комісія взяла до відома перелік районних, міських, районних у містах, сільських, селищних рад Донецької та Луганської областей, чергові вибори депутатів яких та відповідних сільських, селищних, міських голів згідно з Постановою Верховної Ради України від 17 липня 2015 року № 645-VIII "Про призначення чергових виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів у 2015 році" на 25 жовтня 2015 року не призначено. Зазначені ради знаходяться на територіях, які Верховною Радою України визнано тимчасово окупованими. У Донецькій області нараховано 125 таких рад, у Луганській області - 146", - йдеться у повідомленні.

Так, згідно із повідомленням, місцеві вибори не призначені в Антрацитівському, Краснодонському, Лутугинському, Перевальському, Попаснянському, Слов'яносербському, Станично-Луганському районах, а також містах Луганську, Алчевську, Антрациті, Брянці, Кіровську, Краснодоні, Красному Лучі, Первомайську, Ровеньках, Свердловську та Стаханові.
Разом з тим, у Донецькій області вибори не призначені в Амвросіївському, Артемівському, Волноваському, Мар'їнському, Новоазовському, Старобешівському, Тельманівському, Шахтарському районах, а також у містах Донецьк, Горлівка, Єнакієве, Жданівка, Кіровське, Макіївка, Сніжне, Торез, Харцизьк, Шахтарськ і Ясинувата.

Нагадаємо, в ЦВК заявляли, що вибори Луганської та Донецької обласних рад можна провести незважаючи на те, що більшість виборців проживає на окупованій території.

Раніше в ЦВК роз'яснили, в яких районах Донбасу не можуть бути проведені місцеві вибори.