ua en ru

На місці вибуху в Китаї виявлений ціанід

На місці вибуху в Китаї виявлений ціанід Фото: на місці вибуху в Китаї виявлені небезпечні речовини (Reuters)

Greenpeace попередив про загрозу для 15-мільйонного міста

В зоні ліквідації наслідків потужного вибуху у вантажному порту китайського Тяньцзіня виявлено перевищення допустимої норми ціаніду, передає International Business Times.

Повідомляється, що за даними міністерства охорони навколишнього середовища КНР, в одній з дренажних труб в районі надзвичайної події рівень вмісту ціаніду в 8 разів перевищував норму. Також виявлені сліди інших високотоксичних речовин.

Як повідомляє Euronews, за даними Greenpeace, на складах зберігалися небезпечні речовини, серед яких ціанід натрію, толуолдиизоцианат і карбід кальцію, які становлять небезпеку для 15-мільйонного Тяньцзіня після вибуху.

В зоні ліквідації наслідків працюють 214 військовослужбовців Китаю з частин радіаційного, хімічного та біологічного захисту.

Нагадаємо, 12 серпня у вантажному порту северокитайского міста Тяньцзінь прогриміли два потужні вибухи. За даними Китайського центру контролю за землетрусами, було два вибухи: перший - магнітудою 2,3, другий - магнітудою 2,9. Згідно з первинною інформацією, вибухнув якийсь вантаж легкозаймистий, за іншою версією, вибух стався через витік газу.

Повідомлялося також про те, що вибух супроводжувався яскравим спалахом, а вогняний стовп зметнувся на десятки метрів. У мережі з'явилися і фотографії закривавлених людей в розірваному одязі, виходять з портового району.

За останніми повідомленнями, число жертв вибуху в Китаї досягло 55 осіб.