ua en ru

Мерові Добропілля Аксьонову повідомлено про підозру у підробці документів

Мерові Добропілля Аксьонову повідомлено про підозру у підробці документів Фото: прокуратура (РБК-Україна)

Міський голова у робочий час без поважних причин відвідував окупований Крим

Прокуратура Донецької області спільно з СБУ у Донецькій та Луганській областях у вівторок, 15 травня, повідомила міського голову Добропілля Андрія Аксьонова про підозру у службовому підробленні. Про це повідомила прес-служба прокуратури.

Крім повідомлення про підозру Аксьонову вручене клопотання про обрання запобіжного заходу та клопотання про відсторонення від посади.

Установлено, що 47-річний посадовець використовуючи своє службове становище підписував табелі обліку робочого часу, які містили неправдиві відомості про відпрацьований особисто ним робочий час.

Таким чином, за версією слідчих, Аксьонов намагався приховати факти невиконання своїх посадових обов’язків "у зв’язку із залишенням свого робочого місця у робочий час без поважних причин для відвідування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим".

Також повідомляється, що мер з метою приховання фактів відсутності на робочому місці у травні 2017 року надав до міської ради підроблений листок непрацездатності і на підставі підроблених офіційних документів йому було нараховано та виплачено бюджетні кошти.

Мера Добропілля підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 366 (службове підроблення), ч. 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, використання підроблених документів), чч. 2,3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, 11 травня прокуратура Дніпропетровської області розкрила заступника голови однієї з міських рад області на отримання неправомірної вигоди.