ua en ru

У МЕРТ сумніваються в тому, що приватизація основних держактивів відбудеться у 2015 р

У МЕРТ сумніваються в тому, що приватизація основних держактивів відбудеться у 2015 р Фото: Мінекономіки

Цьогоріч, швидше за все, проведуть серйозний аудит підприємств і визначать стратегію приватизації

У Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України сумніваються в тому, що операції з продажу 50 найбільших державних активів, зазначених у проекті постанови Кабінету міністрів, відбудуться у 2015 році. Про це з посиланням на джерело в МЕРТ йдеться в матеріалі РБК-Україна "Великий рахунок: МЕРТ визначив ціну 50 найбільших держоб'єктів".

"Перелік об'єктів до приватизації не змінювався протягом декількох років. Це ж не новина, що держава має намір передати у приватні руки спиртзаводи або, наприклад, держчастки обленерго. До цього потрібно зважено підійти. Думаю, цього року буде проведений серйозний аудит підприємств, визначена стратегія приватизації, а на конкурс можна буде виходити до кінця року", - повідомив РБК-Україна співрозмовник у МЕРТ.

При цьому в економічному відомстві зазначили, що в переліку - безліч підприємств, які цікаві покупцеві не з точки зору виробництва, а як цілісні майнові комплекси.

"Є багато активів, на обслуговування яких немає коштів у держскарбниці. Переважно, вони законсервовані або не затребувані ще з радянських часів. Очевидно, що це недорогі активи, які можуть бути цікаві потенційним покупцям або земельною ділянкою, або майновим комплексом", - сказало джерело в МЕРТ.

Нагадаємо, в Україні всього 21 підприємство є збитковим.

Як повідомлялося, Мінекономіки затвердило перелік 50 найбільших держпідприємств за балансовою вартістю на грудень 2014 р.