ua en ru

МЕРТ і ЄС підписали меморандум про взаєморозуміння у сфері підтримки малого та середнього бізнесу

МЕРТ і ЄС підписали меморандум про взаєморозуміння у сфері підтримки малого та середнього бізнесу Фото: Айварас Абромавичус

Програма дозволити отримати 55 млн євро

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус і комісар Європейського союзу (ЄС) з питань європейської політики сусідства розширення і переговорів Йоганнес Ган підписали меморандум про взаєморозуміння у сфері підтримки малого і середнього бізнесу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні ми підписуємо меморандум про взаєморозуміння між міністерством економічного розвитку та торгівлі України та Європейською комісією, яка дасть нам можливість скористатися програмою технічної допомоги Європейського союзу Sure з бюджетом 55 млн євро", - заявив Абромавічус.

"Ця програма дозволить, перше, - створити 15 центрів підтримки малого та середнього бізнесу в 15 регіонах країни. Друге - в цих центрах місцеві міжнародні консультанти будуть допомагати бізнесу ставати більш конкурентним, знаходити ринки збуту, користуватися зоною вільної торгівлі ЄС. Третє - особливу увагу ми хочемо приділити регіонам, постраждалим від конфлікту", - додав Абромавічус.

Міністр зазначив, що програма дозволити отримати 40 млн євро.

"Це тільки перша частина програми, яка зможе відкрити нам можливість отримати до 40 млн євро у вигляді фонду гарантування позики для малого і середнього бізнесу, який в підсумку може бути розширена до значно більших обсягів. З європейської сторони говорили, що до 1 млрд євро в цілому", - зазначив Абромавічус.

Нагадаємо, Організація економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР) готова збільшити підтримку для України.