ua en ru

Меркель: військові зусилля не приведуть до вирішення сирійської кризи

Меркель: військові зусилля не приведуть до вирішення сирійської кризи Фото (Reuters): Ангела Меркель

Канцлер Німеччини виступила за продовження переговорів задля припинення війни в Сирії

При вирішенні сирійської проблеми військові зусилля є необхідними, незважаючи на те, що вони не можуть привести до врегулювання кризи на Близькому Сході і покласти край війні. Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель в інтерв'ю радіостанції Deutschlandfunk, передає Reuters.

Меркель наголосила, що для врегулювання кризи в Сирії необхідний повноцінний політичний процес.

"Нам потрібні військові зусилля, але військові зусилля не приведуть до вирішення проблеми. Нам потрібен політичний процес, але в даний час він просувається ще не дуже добре", - наголосила німецький канцлер.

На думку Меркель, для досягнення політичного врегулювання необхідно, щоб у переговорах брали участь як сирійська опозиція, так і представники правлячого режиму Президента Башара Асада. З її слів, значущу роль у переговорах можуть зіграти Росія, США, Саудівська Аравія, Іран, Німеччина, Франція і Велика Британія.

Нагадаємо, за підсумками зустрічі лідерів "нормандської четвірки" в Парижі 2 жовтня Меркель на спільній прес-конференції із французьким Президентом Франсуа Олландом заявила, що Башар Асад має бути відсторонений від влади в Сирії.

Раніше, напередодні паризького саміту в нормандському форматі, Меркель запропонувала залучити Асада до числа перемовників щодо Сирії.