ua en ru

Меркель: для усунення причин міграційного кризи ЄС повинен змінити зовнішню політику

Меркель: для усунення причин міграційного кризи ЄС повинен змінити зовнішню політику Фото: Ангела Меркель

Меркель вважає, що Туреччина відіграє ключову роль у вирішенні міграційного кризи

Для усунення причин міграційного кризи Євросоюзу слід змінити свою зовнішню політику. Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель в Страсбурзі в середу, 7 жовтня, виступаючи в Європарламенті, передає DW.

"Ми повинні в посиленому режимі направляти нашу зовнішню політику і допомогу країнам, що розвиваються на те, щоб вирішувати конфлікти і усувати причини міграції", - сказала Меркель.

Вона також зазначила, що міграційнf криза для Європи - це "важке випробування історичних масштабів", і континент не зможе сховатися від глобальних подій. Країни ЄС не повинні впасти в спокусу знову почати діяти на національно-державному рівні, лише разом нам вдасться справедливо розподілити біженців", причому "ні відкупитися, ані відгородитися в епоху інтернету не вдасться - це ілюзія", зазначила у своїй промові Меркель.

За її словами, Туреччина відіграє ключову роль у вирішенні міграційного кризи, будучи, з одного боку, вихідним пунктом для нелегальної міграції, а з іншого, зробивши "видатні зусилля" і прийнявши більше двох мільйонів біженців. Туреччини необхідна "наша посилена підтримка в постачанні і розміщення біженців, охорони кордонів і боротьби проти торговців людьми".

"Давайте будемо чесними - дублінське угоду в його нинішній формі застаріло", - заявила Ангела Меркель, маючи на увазі той аспект, що біженців повинна реєструвати країна першого прибуття в ЄС.

На її думку, необхідно нову угоду, справедливе і солідарне, причому біженців не можна розглядати як анонімну масу, необхідно підходити до кожної людини індивідуально.

Нагадаємо, популярність канцлера Німеччини Ангели Меркель у населення країни падає у зв'язку з прибувають в країну біженцями.