ua en ru

Меркель збирається знову балотуватися в канцлери Німеччини, - Der Spiegel

Меркель збирається знову балотуватися в канцлери Німеччини, - Der Spiegel Фото: Ангела Меркель

Імовірно, про висунення на вибори буде оголошено на початку 2016 року

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель збирається взяти участь у нових виборах і, таким чином, поборотися за свій пост учетверте. Про це з посиланням на власні джерела пише журнал Der Spiegel.

За даними видання, питання про майбутній виборчій кампанії обговорювалося на зустрічах Меркель з генеральним секретарем Християнсько-демократичного союзу Петером Таубером і керуючим директором партії Клаусом Шюлером.

Як зазначається, неясно, чи планує Меркель залишатися на своїй посаді протягом усього терміну. Імовірно, про її висунення на вибори буде оголошено на початку 2016 року.

Ангела Меркель обіймає пост канцлера ФРН із 2005 року. Наступні вибори канцлера відбудуться у 2017 році.

У травні цього року журнал Forbes назвав Меркель найвпливовішою жінкою у світі. Канцлеру ФРН вдалося очолити цей рейтинг у п'ятий раз поспіль. У списку найвпливовіших людей у світі, складеному журналом у 2014 році, Меркель займає п'яту сходинку.

Востаннє коаліція Християнсько-демократичний союз/Християнсько-соціальний союз (ХДС/ХСС) на чолі з Меркель здобула перемогу на виборах у Німеччині у вересні 2013 року. Тоді за блок канцлера ФРН проголосували 41,5% виборців. Соціально-демократична партія Німеччини (СДПН) набрала 25,7% голосів.

У грудні минулого року Меркель у восьмий раз поспіль була обрана головою ХДС. На чолі партії вона із квітня 2000 року.