ua en ru

Меркель позитивно оцінила літаки заводу "Антонов"

Меркель позитивно оцінила літаки заводу "Антонов" Фото: Ангела Меркель

Німецький канцлер назвала українські літаки "досить надійними"

Канцлер Німеччини Ангела Меркель на українсько-німецькому форумі в Берліні позитивно оцінила літаки авіазаводу ДП "Антонов", передає прес-служба підприємства.

"Україна має хорошу основу для розвитку економіки ... і низку добре розвинутих секторів. Я при цьому маю на увазі аграрну сферу, машинобудування, зокрема, літакобудування. Крім того, я хотіла б сказати, що німецький Бундесвер у своїх діях в Афганістані використовував літаки "Антонов", і вони були досить надійними", - заявила Меркель.

У прес-службі зазначили, що протягом багатьох років Німеччина залишається постійним замовників послуг з перевезення надважких і великогабаритних вантажів літаками Ан-124-100. У Лейпцигу базуються "Руслани", задіяні у програмі SALIS (Strategic Airlift Interim Solution). До того ж, компанії Німеччини виступають партнерами ДП "Антонов" у створенні нових літаків, в тому числі багатоцільового сімейства Ан-148 і Ан-158.

"Імпортозаміщення і модернізація виробництва - стратегічні напрямки розвитку нашого підприємства. Тому ми ініціюємо об'єднання зусиль з німецькими компаніями у виробництві перспективних транспортних літаків Ан-132 і Ан-178", - зазначив віце-президент ДП "Антонов" Сергій Семовоник.

Нагадаємо, "Антонов" оголосив конкурс на назву нового транспортного літака Ан-178.