ua en ru

Меркель планує зустрітися з російською опозицією

Меркель планує зустрітися з російською опозицією Фото: Ангела Меркель

На зустрічі будуть обговорюватися санкції проти Росії

Канцлер Німеччини Ангела Меркель в ході свого візиту до Москви 10 травня планує зустрітися з представниками російської опозиції. Про це повідомляють "Известия" з посиланням на свої джерела.

Якщо зустріч відбудеться, то на ній буде або представник блоку Касьянов-Навальний, або хтось із лідерів інших опозиційних партій. Як зазначають джерела "Известий", представники опозиції мають намір попросити канцлера Німеччини не тільки не знімати санкції з Росії, але і посилити їх.

"Зустріч може відбутися 11 травня, якщо візит пані Меркель триватиме два дні. Поки точно від німецької сторони підтвердження ми не отримали", - сказав "Известиям" джерело, близьке до лідерів опозиції.

За даними "Известий", 30 квітня представники позасистемної опозиції зустрічалися для обговорення майбутньої зустрічі з Меркель. "В обговоренні брали участь Олексій Навальний, Володимир Мілов, Ілля Яшин, Леонід Волков (член центральної ради Партії прогресу) та інші. На зустрічі намітили ряд пунктів, які планується обговорити з канцлером Німеччини", - стверджує джерело.

При цьому він наголошує, що опозиція має намір вимагати від Меркель продовження жорсткої лінії санкцій проти Росії.

"Ми маємо намір попросити не знімати санкції з Росії. Так, це дестабілізація російської економіки, але, з нашої точки зору, це один з можливих двигунів для зміни влади. Також ми вважаємо, що необхідно посилити санкції стосовно конкретних осіб в країні. Не можна послаблювати санкції щодо Росії, як того вимагають багато країн ЄС", - зазначив співрозмовник.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Ангела Меркель назвала свій візит до Москви 10 травня "дуже важливим моментом".