ua en ru

Мельничук заявив, що патрульні перевищили повноваження при його затриманні

Мельничук заявив, що патрульні перевищили повноваження при його затриманні Фото: Сергій Мельничук

Мельничука затримали через відсутність документів на автомобіль

Народний депутат України Сергій Мельничук заявив, що патрульна поліція перевищила свої повноваження при його затриманні. Про це Мельничук сказав журналістам перед початком судового засідання в Печерському районному суді міста Києва, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я зробив не навмисно - забув документи, за що складено адмінпротокол і відповідно через суд заплачу штраф, але те, що поліцейські перевищили свої повноваження, те, що вони не підготовлені і не знають свої права і обов'язки - це факт", - заявив Мельничук.

При цьому нардеп не виключає свою провину і готовий заплатити штраф.

За словами Мельничука, його затримали через відсутність документів на автомобіль. "Заїжджаю на стоянку, подивився - забув документи",- сказав він.

Конфлікт розв'язався після того, як нардепу привезли документи. Мельничук також повідомив, що поліцейські дзвонили вищому керівництву, після чого автомобіль, на якому він пересувався, хотіли евакуювати.

Мельничук також заявив про намір судитися з радників глави МВС Зоряном Шкіряком і поліцейськими, які його затримали.

Відзначимо, в даний момент Печерський районний суд почав розгляд позову Мельничука проти генерального прокурора Віктора Шокіна про захист честі, гідності та ділової репутації.

Мельничук через суд вимагає від Шокіна та Генеральної прокуратури публічних вибачень та офіційного спростування інформації, викладеної у поданні ГПУ до Верховної Ради про зняття з нього депутатської недоторканності, а також вимагає від суду зобов'язати ГПУ відкликати подання і зняти з нього звинувачення.

Нагадаємо, вчора, 9 серпня, радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк заявив, що патрульна поліція Києва затримала народного депутата України Сергія Мельничука.