ua en ru

Мельничук подав у суд на Шокіна

Мельничук подав у суд на Шокіна Фото: Віктор Шокін

Позови будуть подані ще на 5 осіб

Народний депутат України Сергій Мельничук подав до суду на генерального прокурора України Віктора Шокіна. Про це він повідомив журналістам сьогодні, 29 травня, перед засіданням регламентного комітету Верховної Ради України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я хотів би, щоб ці звинувачення чули всі. Я буду говорити по кожному пункту з того, що Генеральна прокуратура направила, буду давати пояснення, факти, відеодокази, документальні докази, свідків буду викликати і якщо з того, що надавала прокуратура, будуть свідчення, які не відповідають дійсності і хтось давав неправдиву інформацію, буду звертатися до всіх по кожному пункту. Перше, те, що вже зроблено, це зареєстрований номер справи №7571865815-ц. Дата реєстрації 28 травня 2015 р. Відповідач Шокін Віктор Миколайович, відповідач Зубков Андрій Юрійович, позивач Мельничук Сергій Петрович. Це позов про те, що ГПУ в особі Шокіна і Зубкова дали на мене неправдиві свідчення, чим зачепили мою ділову репутацію і так буде далі", - заявив він.

За словами Мельничука, на реєстрації є близько п'яти осіб, на яких будуть подані відповідні позови. Політик додав, що позов був поданий до Печерського суду.

Нагадаємо, раніше Шокін підтвердив достатність, законність і обґрунтованість подань про зняття недоторканності з народних депутатів Сергія Клюєва і Сергія Мельничука.