ua en ru

Мельничук звинуватив слідчих ГПУ в приховуванні злочинів бійців "Айдара"

Мельничук звинуватив слідчих ГПУ в приховуванні злочинів бійців "Айдара" Фото: Сергій Мельничук

Нардеп направив в міліцію заяву про скоєння злочинів працівниками генпрокуратури

Народний депутат України Сергеий Мельничук звинуватив слідчих Генеральної прокуратури України (ГПУ) в приховуванні злочинів бійців "Айдара". Відповідні заяви про вчинення кримінальних злочинів першим заступником генпрокурора Володимиром Гузирем, старшим слідчим з особливих справ ГПУ Миколою Корнелюком і старшим прокурором відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням і підтримання державного звинувачення Андрієм Зубковим нардеп направив слідчого Печерського РВ ГУМВС України в місті Києві.

"29 травня, 8 червня і 10 червня 2015 року під час проведення процесуальних дій... Мельничук повідомляв вищезазначеним представникам прокуратури про скоєні злочини громадянами Капись Оксаною Вікторівною та Козубом Русланом Олександровичем, які, будучи військовослужбовцями і проходячи військову службу в ВЧ В0624 (батальйон "Айдар"), що дислокувалася в зоні АТО (с. Половинкине Луганської області), самовільно покинули розташування зазначеної військової частини і прибутку... р. Ірпінь, Київської області. При цьому, зазначені особи викрали боєприпаси і військове майно (технічний засіб) - ноутбук, в якому містилася закрита Інформація, яка становить військову таємницю, а саме: списки особового складу військової частини та штатний розпис, а також інша особиста інформація військовослужбовців В/Ч В0624", - йдеться в повідомленні.

У подальшому 4 листопада 2014 р. вказані особи були затримані міліцією, у них були вилучені озброєння і боєприпаси. Матеріали щодо них направлено у військову прокуратуру.

Проте, за заявою Мельничука, слідчі ГПУ Корнелюк, Зубков і Гузир, знаючи про зазначені факти вчинення злочинів військовослужбовцями, умисно, зловживаючи службовим становищем, приховали вчинення злочинів Капись і Козубом. Мельничук стверджує, що працівники генпрокуратури спотворили відомості щодо цих кримінальних правопорушень і використовували як штучні докази проти Мельничука.

"В діях слідчих ГПУ вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст. 396 КК України (Приховування злочину), а також ст. 364 КК України (Зловживання владою або службовим становищем)", - вважає Мельничук.

Мельничук в своїх заявах просить внести зазначені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань і провести досудове слідство за вказаними фактами. Копії відповідних заяв були передані слідчим органам і опубліковані в інтернеті.

Мельничук звинуватив слідчих ГПУ в приховуванні злочинів бійців "Айдара"

(Фото - заява Сергія Мельничука про злочини першого заступника генпрокурора Володимира Гузыря)

Мельничук звинуватив слідчих ГПУ в приховуванні злочинів бійців "Айдара"

(Фото - заява Сергія Мельничука про злочини першого заступника генпрокурора Володимира Гузыря)

Відзначимо, 3 червня Верховна Рада України зняла недоторканність народного депутата, колишнього комбата "Айдара" Сергія Мельничука і дозволила його притягнення до кримінальної відповідальності.

10 червня Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід народному депутату України Сергію Мельничуку у вигляді застави в сумі 300 тис. грн.