ua en ru

У Мелітополі демонтували ще 3 пам'ятники радянської епохи

У Мелітополі демонтували ще 3 пам'ятники радянської епохи Фото: демонтаж пам'ятника

Монументи тимчасово перенести на склад КП "Житловий масив"

У Мелітополі працівники міських комунальних підприємств зняли з постаментів і відправили на склад три скульптури Леніна. Так само вчинять і зі скульптурами Бронзоса, Пахомова, Фрунзе, Кірова, повідомляє прес-служба Мелітопольської міськради.

"Щоб скульптури радянської спадщини не стали об'єктами "полювання" вандалів, а соціальна напруженість навколо цієї теми не нагніталася як з боку прихильників комуністичної ідеології, так і їхніх ідейних супротивників, було прийнято рішення оперативно перенести основні монументи на склад КП "Житловий масив". Там вони будуть зберігатися до тих пір, поки не визначать постійне місце "проживання" пам'ятників радянської епохи, - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що управління ЖКГ Мелітопольської міської ради вчора, 4 червня 2015 р., видало розпорядчі документи з демонтажу і подальшого зберігання пам'ятників радянської епохи. Таким чином, виконавча влада виконала волю депутатів міськради, які на засіданні сесії 29 травня 2015 р. прийняли рішення про демонтаж і перенесення пам'ятників Леніну зважаючи на закони про декомунізацію, згідно з якими в Україні забороняється радянська символіка і засуджується комуністичний режим.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні перейменують 22 міста і 44 селища.