ua en ru

Меджліс не буде відзначати в Криму своє національне свято "Хидирлез"

Меджліс не буде відзначати в Криму своє національне свято "Хидирлез" Фото: Рефат Чубаров

Меджліс також не буде брати участь у масових святах "влади" Криму

Меджліс не буде відзначати своє національне свято в Криму. Про це йдеться в заяві Меджлісу кримськотатарського народу "Про ситуацію з правами людини в Криму та проведення Всекримського національного свята "Хидирлез", яку опублікувала прес-служба Меджлісу.

"У сформованих обставинах Меджліс кримськотатарського народу не вважає можливим організовувати і проводити Всекримське національне свято Хидирлез. Проявляючи солідарність з усіма співвітчизниками та жителями Криму, чиї цивільні і політичні права незаконно порушені, Меджліс кримськотатарського народу вважає неможливим участь в офіційних та масових святах, організованих і проведених владою Криму", - йдеться в заяві.

Хидирлез - стародавнє тюркське свято землеробства, здавна відзначається кримськими татарами - корінним народом Криму у формі народних гулянь, змагань в національних видах спорту, демонстрацій виробів майстрів народних ремесел.

Нагадаємо, раніше в анексованому Росією Криму затримали і відвезли на допит в слідчий комітет першого заступника голови меджлісу Нарімана Джеляла.