ua en ru

Медведєв визнав смерть "Південного потоку"

Медведєв визнав смерть "Південного потоку" Фото: Дмитро Медведєв

При цьому Росія з оптимізмом дивиться на "Турецький потік"

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв визнав, що міжнародний проект газопроводу "Південний потік", який планувалося прокласти по дну Чорного моря з Анапського району в болгарський порт Варна, фактично мертвий. Про це глава російського уряду заявив в інтерв'ю телерадіокомпанії "Радіо і Телебачення Словенія", передає прес-служба уряду РФ.

"Південний потік" став жертвою бюрократії в Брюсселі - ось, власне, і все. На жаль, це так і сталося. Ми готові були його реалізувати, ми зробили масу приготувань, витратили навіть гроші досить значні на все це, готові були вже розгорнути будівництво по дну моря, але брюссельські чиновники сказали, що не можуть узгодити, по суті, все це затягнули, заволынили, як у нас прийнято говорити. Болгарія не змогла прийняти рішення, і цей проект помер", - заявив Медведєв.

За його словами, Росія з оптимізмом дивиться на альтернативу "Південному потоку" - "Турецький потік".

"Турецький потік" рухається, може, не так швидко, як нам би всім хотілося, але він рухається. А раз це так, то виникає ідея другої нитки "Північного потоку", який доставляє газ з Росії по дну Балтійського моря до Німеччини", - додав російський прем'єр.

Нагадаємо, напередодні "Газпром" розірвав контракт з підрядником "Турецького потоку".