ua en ru

Медведчук: Тотальне зубожіння українців стало реальністю постєвромайданної України

Тотальне зубожіння українців стало суворою реальністю постєвромайданної України. Про це заявив лідер Громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук.

"Рівень добробуту громадян у світі зростає. Чого не скажеш про Україну. Вже в найближчому майбутньому українців, що живуть за межею бідності, стане ще більше. Світовий банк ухвалив рішення підвищити поріг абсолютної бідності з 1,25 дол. до 1,9 дол. в день. У перерахунку на гривні це близько 1254 грн в місяць на одну людину", - заявив він.

Політик зазначає, що пенсіонери, про яких держава виявила "турботу", приречені на злидні, адже жити їм доводиться на 1,6 дол. у день, що значно нижче порога крайньої бідності, встановленого Світовим банком.

"Втім, і серед зайнятого населення ситуація не набагато краща. Мінімальна заробітна плата в Україні на сьогоднішній день - 1378 грн. Тобто мільйони наших громадян (бюджетників, держслужбовців, працівників нижчої ланки) живуть на 2,09 дол. у день", - додав Медведчук.

За його словами, "тотальне зубожіння українців стало суворою реальністю постєвромайданної України", і більшість громадян змушені сьогодні економити практично на всьому.

"І в найближчі місяці ситуація лише погіршиться. Щоб забезпечити собі підтримку виборців, влада напередодні виборів усіма силами намагається стримувати девальвацію, але, як тільки виборча гонка фінішує, країна знову зіткнеться зі стрімким знеціненням національної валюти (як це було і після парламентських виборів 2014 року). Прийдешні холоди і, відповідно, нові захмарні тарифи в рази збільшать витрати українських домогосподарств, а значить, будуть сприяти ще більшому зростанню бідності в Україні. Все це наочно показує загальний рівень економічного занепаду в країні і є найяскравішою демонстрацією антисоціальної, антинародної політики єврореформаторів, які обіцяли, що будуть проводити реформи в інтересах українського народу і забезпечать європейські стандарти життя. А забезпечили поки тільки злидні", - резюмував політик.