ua en ru

Медведчук закликав владу припинити "тарифне свавілля"

Лідер Громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук закликав владу припинити тарифне і цінове свавілля і почати боротися з корупцією. Про це повідомляє прес-служба "Українського вибору".

"Очевидно, проблема значно серйозніша, ніж прийнято вважати, і з допомогою гасел і одних тільки нових силових структур по боротьбі з корупцією її не вирішити. Проблема корупції - в системних засадах влади і управління економікою країни. І чим більше влада акумулює коштів, тим менше цих коштів повертається українському народу", - заявив він.

Так, політик пропонує розглянути цей процес на прикладі порівняння якості роботи комунальних служб і зростання тарифів на послуги ЖКГ.

"Як всі ми знаємо, зусиллями Кабміну тільки за останній рік тарифи на газ збільшилися в сім разів, на електрику - на 50%, на тепло - на 72%. Здавалося б, при такому підвищенні тарифів влада повинна хоча б забезпечити надання на тому ж рівні обов'язкових (і, зауважте, добре оплачених!) послуг комунальників. Однак насправді все йде з точністю до навпаки. Якість роботи комунальних служб по обслуговуванню житлових будинків впала до безпрецедентно низького рівня. Комунальники перестали отримувати взагалі які-небудь матеріали, запасні частини, труби та інше, необхідне для роботи. Тепер ці витрати змушені нести самі мешканці. І це, нагадаю, при нечуваному зростанні тарифів, які Кабмін має намір восени знову підвищити", - зазначив Медведчук.

Таким чином, за його словами, "корупційний фонд" у сфері ЖКГ розташований в "зоні" різниці між зростанням тарифів і системним падінням якості надаваних послуг".

"Це колосальні гроші, і неважко здогадатися, в чиїх кишенях вони осідають. Аналогічні процеси відбуваються і у всіх інших сферах життя країни. Тому припинення тарифного та цінового свавілля влади стало б дійсно реальним способом боротьби з корупцією в Україні", - резюмував політик.