ua en ru

Медведчук назвав "міфом" євроінтеграційні обіцянки української влади

Лідер Громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук назвав "міфом" нинішні євроінтеграційні обіцянки української влади. Про це йдеться у блозі Медведчука на сайті "Українського вибору".

"Найважливіша складова євроінтеграційного міфу - це можливість розвитку української економіки як частини економіки ЄС. Думаю, всі чудово розуміють, що зараз це просто неможливо: занадто великий відрив, в першу чергу технологічний, від економік передових країн ЄС. А отже, одним із головних завдань для України стає технологічна модернізація промисловості. Але без системних інвестицій у вітчизняну економіку домогтися цього неможливо. Причому мова йде про інвестиції в рази більші нинішніх", - зазначив він.

Політик підкреслив, що зараз, за даними Держстату, триває зниження прямих іноземних інвестицій в Україну. Крім цього, на його думку, цікава і географічна структура інвестицій, і те, як змінювалися їх обсяги, особливо інвестицій з європейських країн.

"Ось вам і підтримка Європи! Як бачимо, європейський капітал іде з України, причому більшість з тих країн, які раніше входили в першу десятку інвесторів, виводять капітал. Однозначність і незворотність цього процесу очевидна. Ті інвестори, які пішли з України, мабуть, вже не повернуться, а ось чи вдасться залучити нових - велике питання", - заявив Медведчук.

Він також навів дані Європейської бізнес-асоціації, згідно з якими, інвестиційна привабливість України складає 2,55 бала з 5 можливих.

"І це не просто чергова негативна тенденція, це ще один доказ того, що євроінтеграційні обіцянки нинішньої влади - не більше ніж міф", - резюмував політик.