ua en ru

Медіагрупа Коломойського купила Viasat

Медіагрупа Коломойського купила Viasat Фото: супутниковий оператор Viasat (Mediasat)

Про це з посиланням на власні джерела на ринку повідомляє РБК-Україна

Телегрупа "1+1 медіа" придбала першого ліцензованого оператора міжнародного супутникового телебачення в Україні Viasat. Про це з посиланням на власні джерела на ринку повідомляє РБК-Україна.

Нагадаємо, Viasat Ukraine працює на ринку платного супутникового телебачення України від 2008 року.

Компанія була єдиною серед супутникових провайдерів, які володіють ліцензією на програмну послугу за технологією DTH (Direct To Home).

Viasat Ukraine належить шведському медіахолдингу Modern Times Group (MTG). За інформацією учасників ринку, оператор обслуговує близько 150 тисяч абонентів.

У минулому році "Віасат" підписав договір про надання ТВ-послуги абонентам домашнього Інтернету від "Київстару". Раніше, у 2013 оператор домовився з Inter Media Group про присутність телеканалів групи на своїй супутниковій платформі.

Як розповів РБК-Україна медіаексперт Олександр Глущенко, на даний момент Viasat за фактом являє собою дві платформи: супутникову та IPTV/ОТТ. За його словами, зараз медіагрупи опрацьовують можливість продажу свого контенту телеглядачам і виведення своїх каналів з універсальної програмної послуги (УПП).

"Враховуючи це, "1+1 Медіа" отримує готові інструменти для монетизації свого контенту, який вигідніше продавати як повноцінну пропозицію для глядачів незалежно від технології доставки та бандлів з іншими каналами", - сказав Глущенко. Аналогічні рішення зараз є у "Медіа Групи Україна" - це IPTV/OTT сервіс oll.tv і супутникова платформа Xtra TV.

Як повідомлялося напередодні, керівник Viasat Оксана Ферчук стала директором "Нової пошти".