ua en ru

МАУ вимагає від РФ пояснити заборону на польоти

МАУ вимагає від РФ пояснити заборону на польоти Фото: Юрій Мірошников

Авіакомпанія відмовляється визнати російські санкції

Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) вимагає від Росії пояснень щодо заборони на польоти. Про це заявив президент МАУ Юрій Мірошников, передає кореспондент РБК-Україна.

Президент МАУ сказав, що авіакомпанія буде направляти запити в Росію і вимагати пояснення, чому введена заборона.

В залежності від того, які причини будуть названі, МАУ буде приймати рішення про юридичної тактики подальшого просування цієї справи, сказав Мірошников.

"Ми будемо дивитися, що ми можемо зробити в юридичній площині для компенсації понесених збитків", - зазначив він.

Авіакомпанія переконана, що заборона літати в Росію не має законних підстав, оскільки МАУ не порушувало російське законодавство, виконує польоти в суворій відповідності до положень міжурядової угоди про повітряне сполучення.

"Тому юридичних підстав для заборони польотів МАУ в Росію не бачимо, не знаходимо", - сказав він.

Нагадаємо, Україна наклали санкції на російські авіакомпанії, включаючи найбільші російські перевізники "Аерофлот" і "Трансаеро". Російським авіакомпаніям з 25 жовтня заборонено транзит, польоти та перевезення по території України.

Росія прийняла рішення ввести відповідні заходи проти українських авіакомпаній. Їм також заборонили використання повітряного простору Росії з 25 жовтня. Росавіація розіслала українським авіакомпаніям такі повідомлення.