ua en ru

Матіос озвучив деталі замаху на Шокіна

Матіос озвучив деталі замаху на Шокіна Фото: Анатолій Матіос

Снайпер, ймовірно, використовував тепловізор і цілився в голову або тулуб генпрокурора

Постріли по вікнах кабінету глави ГПУ Віктора Шокіна здійснювалися з допомогою тепловізора, а снайпер цілився в тулуб або голову генпрокурора. Про це на брифінгу заявив головний військовий прокурор Анатолій Матіос, передає кореспондент РБК-Україна.

"Слідство переконане про обізнаностm стрілка і замовників про розташування та місцезнаходження речей і предметів, у тому числі і місцезнаходження генпрокурора. Постріл був зроблений з розрахунку на попадання в область тулуба або голови", - заявив Матіос.

За його словами, життя Шокіну врятувало броньоване скло на вікнах кабінету, а в деяких будинках поряд з ГПУ виявлені сліди злому горищ.

"Крім того, для географії, навпроти тильного боку ГПУ, де знаходиться кабінет генпрокурора, вікна якого виходять у тил від вул. Гусовського, розташовані кілька дуже цікавих приміщень. Одним з них є приміщення корпорації "Укрпідшипник", - сказав Матіос.

Також він зазначив, що, швидше за все, снайпер використовував тепловізор.

"Куля, яка була випущена, була спрямована прицільно з використанням, швидше за все, тепловізора. Всі штори, все ролети, які передбачені у вечірній час, були закриті. Побачити тінь або місце перебування осіб, які знаходилися в кабінеті, було неможливо", - повідомив Матіос.

Він уточнив, що по кабінету Шокіна вистрілили тричі. За даними СБУ, стріляли з відстані понад 100 м.

За словами помічника Генпрокурора Владислава Куценка, Віктор Шокін не постраждав в результаті замаху.

"Зараз він просто не знаходиться в приміщенні Генеральної прокуратури", - додав він.

Матіос озвучив деталі замаху на Шокіна

Фото: вікно кабінету Шокіна після обстрілу

Нагадаємо, СБУ порушила справу за фактом обстрілу кабінету Шокіна.