ua en ru

Матіос звинувачує Фонд держмайна у приватизації військового НДІ

Матіос звинувачує Фонд держмайна у приватизації військового НДІ Фото: Анатолій Матіос

НДІ займався розробкою засобів супутникового зв'язку воєнного призначення і компонентів для українського "джавеліну"

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос звинувачує Фонд держвного майна у приватизації "Науково-дослідного інституту електромеханічних приладів". Про це Матіос написал у Facebook.

"Це просто ЖАХ! Фонд Недержавного майна України 30.09.2015 "збагатив Державу"!, продавши за 16 млн гривень 94,44% державного пакету акцій ДП "Науково-дослідний інститут електромеханічних приладів"- головне (!) підприємство з розробки та виготовлення засобів супутникового зв'язку військового призначення та компонентів для українського "джавеліну"- протитанковоі ракети "Стугна". Продав ПрАТ "Вентиляційні системи", на вентиляцію, взамін боротьби проти танків агресора. "Наплювавши" на неодноразові письмові та офіційні заперечення проти продажу держпідприємства з боку Віце-Прем'єр Міністра, Міноборони, Укроборонпрому, Головної військової прокуратури- все ж таки продав!", - повідомив Матіос.

Він також зазначив, що прокуратура не встигне отримати дозвіл суду на проведення обшуків.

"Відразу як про цю "геніальну оборудку" прокуратуру повідомив трудовий колектив ( ну не маємо ми права по закону на так званий "загальний нагляд" в оборонному комплексі, немаємо права завчасно зупиняти такі оборудки) ми зареєстрували провадження, йдуть інтенсивні слідчі діі, чекаємо дозволу суду на проведення обшуків, спішимо але не встигнемо. Сьогодні в 17.00 представник Фонду "недержавного" майна буде підписувати з вентиляцією договір продажу (нашої "Стугни")із звільненням директора. Надшвидко виконуючи норми закону. Може іх зупинить совість чи небайдужі журналісти", - додав Матіос.

Це просто ЖАХ! Фонд Недержавного майна України 30.09.2015 "збагатив Державу"!, продавши за 16 млн гривень 94,44% державн...

Posted by Анатолій Матіос on 7 октября 2015 г.

Нагадаємо, міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус заявив, що "велика" приватизація відкладається на 2016 р.